Music = Mose – Estrellas 

Godinnen in het Volkshotel

Kunstenares Marjolein van der Wal en Volkshotel slaan de handen ineen voor een kleurrijke tentoonstelling. Zeven immense godinnen sieren de zaal Riet, als onderdeel van het Pride programma in het hotel. De multidisciplinaire expo ‘Starway to Heaven’ nodigt uit om in de magische wereld van Marjolein te stappen.

De expositie is dagelijks te bezichtigen van 2 tot en met 8 augustus tussen 09:00 en 21:00 uur in Volkshotel in Amsterdam. ‘Starway to Heaven’ bevat vooral totem-achtige installaties, maar ook draagbare kunst, accessoires, maskers en foto’s. Ook is een deel uit Marjolein van der Wals collectie ‘Inside Out’ te zien. Hiermee won ze een prestigieuze prijs in Nieuw-Zeeland.

Transformatie
Starway to Heaven verwijst naar het project waar Marjolein momenteel aan werkt. De godinneninstallaties, opgebouwd uit kostuums, werden eerder gepresenteerd in fashion performances. Marjolein transformeert haar kledingontwerpen naar kunstobjecten: een eerder gedragen jasje wordt een hoofdtooi. 

You are a star! 
Parallel hieraan heeft Marjolein van der Wal zelf ook een transformatie doorgemaakt. Ze omschrijft zichzelf weleens als beeldhouwer van textiel. Al ‘knedend’ ontstaan er inzichten die helend en bevrijdend zijn. Marjolein gelooft dat ze met haar werk mensen kan wakker schudden, zodat ze stil gaan staan. ‘Om naar binnen te keren en in contact te komen met wie we werkelijk zijn. Om bij onze essentie van het bestaan te komen: licht. Je mag shinen, you are a star!’ 

https://www.volkshotel.nl/nl/agenda/riet/pride-starway-to-heaven-expo/

 

Mar-vellous